پایان نامه در مورد قارچ خوراکی تکمه ای سفید
بررسی قابلیت ترکیبپذیری عمومی و خصوصی برای صفت عملکرد در ده ایزوله خالص هموکاریون قارچ خوراکی تکمهای سفید (Agaricus bisporus)
پایان نامه کارشناسی ارشد زراعت گرایش اصلاح نباتات در 74 صفحه
چکیده: امروزه تأمین غذا و بویژه پروتئین در کشورهای در حال توسعه به یکی از مسائل بنیادی تبدیل شده است. پروتئین مورد نیاز انسان از دو منبع اساسی شامل منابع حیوانی و دیگری منابع گیاهی قابل تأمین است. پروتئین گیاهی شامل حبوبات، غلات و میوهجات و سبزیجات است و پروتئین حیوانی عمدتاً شامل گوشت دامها، طیور، آبزیان و فراوردههای لبنی و دامی میباشد. در ایران، کمبود میزان بارش سالیانه، تخریب اراضی کشاورزی، جنگلها و مراتع، آلودگی بیش از حد منابع آبی، عدم استفاده صحیح و اصولی از نهادههای زراعی و مهمتر از همه سوء مدیریت، باعث مشکلات زیادی در تأمین پروتئین شده است. هم اکنون کشور ما بیش از 65 میلیون جمعیت دارد و پیشبینی میشود تا سال 1400 هجری شمسی این رقم به80 میلیون نفر برسد. با افزایش روزافزون جمعیت و تغییر الگوی مصرف مقدار غذای سرانه و مصرف کل غذا افزایش خواهد یافت. با توجه به مشکلات فوق، در آینده یکی از بحرانیترین مسائل کشور ما، مسئله تأمین پروتئین خواهد بود.
فهرست مطالب:
- چکیده
- فصل اول: مقدمه
- دلایل عمده عملکرد پایین قارچ خوراکی تکمهای سفید در ایران
- فصل دوم: بررسی منابع
- تاریخچه پرورش قارچ خوراکی تکمهای سفید
- آشنایی اجمالی با قارچ خوراکی تکمهای سفید
- طبقهبندی
- رده بندی
- اندام شناسی
- مشخصات پرگنه در کشت خالص
- نامگذاری علمی
- تقسیم بندی واحدهای سلولی میسلیوم از لحاظ تعداد و ترکیببندی هستهای
- چرخه زندگی
- بررسی الگوهای چرخه زندگی
- الف: هموتالیسم
- ب: هتروتالیسم
- ژنتیک
- روشهای بهبود نژادی
- گزینش از طریق کشت تک اسپوریکشت بافت
- تهیه نقش اسپور
- الف: تک اسپوری
- ب: چند اسپوری
- اختلاط ساده
- تلاقی هدفمند هموکاریونها
- بدست آوردن هموکاریون و تایید آنها
- ـ روش سنتی تأیید هموکاریونها
- ـ تهیه و تایید هموکاریونهای والدی به روش تهیه پروتوپلاست ۰
- ـ تایید هموکاریونها با استفاده از نشانگر RFLP0
- ـ تایید هموکاریونها با استفاده از نشانگر RAPD
- انجام تلاقی بین هموکاریونها و تایید هیبریدها
- الف: استفاده از نشانگرهای غذایی
- ب: استفاده از آیزوزایمها
- ج: استفاده از نشانگرهای مقاومت
- اصلاح برخی صفات با استفاده از روش تلاقی هیبریدها:
- د: استفاده از نشانگرهای مورفولوژیکی
- مراحل انجام آزمون اصلاحی از طریق دورگگیری هدفمند
- ـ کشت اسپور
- ـ جداسازی تک اسپورها
- ـ تهیه اسپاون
- آزمون میوهدهی
- الف: تهیه بستر کشت
- ب: مراحل پرورش و میوهدهی
- تولید پریموردیا در سطح محیط کشت
- تولید اجسام میوه دهی در اسپاون
- ج: تولید اندام باردهی در کمپوست
- مهندسی ژنتیک
- ـ انتقال ژن
- ـ اختلاط پروتوپلاستها
- فصل سوم: مواد و روشها
- تهیه نژادها
- روش تهیه محیط کشت غذایی PDA
- روش کشت هموکاریونها
- روش تلاقی هموکاریونها
- نمونهگیری از منطقه تلاقی
- تهیه اسپاون مادری از هیبریدها
- تلقیح دانههای گندم با کشت هیبرید
- تهیه بستر کشت (کمپوست)
- هوادهی و افت سریع دما
- محاسبه قابلیت ترکیبپذیری
- محاسبه واریانس ترکیب پذیریی
- محاسبه واریانس افزایشی و غالبیت
- فصل چهارم: نتایج و بحث
- نتایج بررسی سرعت رشد
- تیپ رشدی پرگنه هموکاریون
- سرعت رشد در هتروکاریونها
- تهیه اسپاون
- آزمون میوهدهی
- جدول تجزیه واریانس
- جدول قابلیت ترکیبپذیری عمومی
- جدول قابلیت ترکیبپذیری خصوصی
- جدول مقادیر اجزاء ژنتیکی
- ضریب همبستگی
- پیشنهادات
- منابع
- پیوست
- چکیده انگلیسی
...
فرمت فایل: DOC (ورد 2003) قابل ویرایش
تعداد صفحات: 74